Som ni säkert har lagt märke till tog jag det lite lugnare med bloggandet under jul och nyår. Det var skönt att under veckan i Åre ta det lite lugnare på den fronten och koppla av så mycket som möjligt. Jag fick till ett inlägg om vår julafton där och nu tänkte jag skriva några rader om hur det var att spendera en vecka i Åre i slutet av december och i samband med jul. För oss var det första gången vi gjorde det!

Man kan ju tro att när man åker till Åre i slutet av december så är det fullt med snö och gnistrande kallt. Fullt med snö var det bitvis, men i och med att det mestadels var plusgrader eller runt nollan samt att det vissa av dagarna snöade, så var det snarare blask än snö hälften av veckan.

Vårt hus var rejält insnöat på julafton när dessa bilder togs. Men någon dag senare hade all denna snö försvunnit tack vare regnet som kom.

Julafton i Åre

Att fira jul i fjällen och Åre visade sig vara hur mysigt som helst! Jag gillade arrangemanget i Åre by på julafton då vi dansade runt granen och barnen fick träffa tomten.

Vi hade beställt all julmat på nätet från ICA Åre så att vi kunde hämta den på kvällen innan julafton när vi kom fram. Smidigt!

Både julafton och de två dagarna efter var ganska lugna dagar där de främsta uteaktiviteter vi gjorde var promenader och pulkaåkning.

Varje dag var mulen och ganska så grå. Jag som är van vid att Åre brukar gnistra och vara sagolikt vacker när vi är där tyckte såklart att det var lite tråkigt med mulet väder, grå himmel och blask. Men samtidigt var det inget vi kunde påverka och jag vet att jag kommer få uppleva Åre gnistrande igen.

Dagarna som följde spenderade vi i skidbackarna. När vi tittade ut genom fönstret på morgonen och det såg ut så här kunde man undra hur det skulle bli med skidåkningen, men i backarna var det fullt med snö.

Vi varvade skidåkning i Björnen med Rödkullen och när vi var i sistnämnde kunde vi faktiskt skönja en sol på eftermiddagen!

Oavsett väder så är det ljuvligt att massor med tid till att vara utomhus på dagarna och lika härligt är det att komma hem till lägenheten på eftermiddagen för att basta och mysa framför brasan. Det gjorde vi mycket av under veckan i Åre!

Jag njöt också av att tända alla julljus som vi hade med oss. Änglaspelet spelade fin musik med doftljusen spred en ljuvlig doft av kanel i rummet. Så härligt!

Jag trodde att jag skulle sakna våra vanliga jultraditioner som vi har när vi firar julen hemma. Men julen i Åre i levererade och jag behövde inte sakna någonting. Kanske att vi kommer göra om detta igen?!! Åre återvänder vi till oavsett, även om det kommer dröja en del till nästa gång.

2 Comments

  1. Mysigt! Och änglaspel, så himla fina! Vi var i Åre över nyår och jag tycker ofta Åre är lite sådär, regnigt och isiga backar, men ändå en härlig by att spendera julen i!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.