Jag har sedan slutet av förra året tränat med FitnessCollection. För mig som gillar att variera min träning och testa nya träningsformer är detta sätt att träna på optimalt. Här berättar jag mer om hur ett abonnemang med FitnessCollection fungerar samt vilken typ av träning jag har testat hittills via det.

FitnessCollection – så fungerar träningskonceptet

FitnessCollection är en träningsapp där du betalar löpande varje månad för att få tillgång till mängder av träningspass och träningsanläggningar. Det finns en stor variation av olika typer av träningsformer, vilket gör att det garanterat finns något för alla. Du har möjlighet att boka in dig på upp till fem träningspass åt gången.

Det finns två olika varianter av medlemskap hos FitnessCollection. Med Flex kan man träna upp till fem tillfällen per månad. Med det dyrare medlemskapet Core kan man träna fritt, hur mycket som helst på samtliga studios. Man kan träna med FitnessCollection både i Stockholm och Göteborg.

FitnessCollection – utbud

Under de månader som jag har varit medlem i FitnessCollection så har jag hunnit testa en hel del olika studios och träningsformer och jag har hittat några som är mina favoriter. Här berättar jag mer om de studios jag har testat hittills.

AllStars Training Center

Jag har vid ett tillfälle testat ett fyspass på Allstars Gym. Det var cirkelträning med olika styrke- och pulsövningar i en timme. Tempot var super högt och vi jobbade med olika övningar konstant under timmen. Kul och utmanande!

Sthlm PIlates Center

Barre på Stockholm Barre

Barre är en träningsform som jag verkligen har fastnat för. Att träna i en mix av pilates, yoga och balett ger både styrka och smidighet. Det är helt klart utmanande för mig med de balettliknande rörelserna, men samtidigt super kul och välbehövligt. Sthlm Barre har ett par studios i Stockholm där salen är liten och stämningen är mysig och personlig.

dips-tips-och-yoga-2

Bikramyoga Östermalm

Bikramyoga har jag tränat tidigare och eftersom jag uppskattar den träningsformen har jag såklart passat på att träna det också med FitnessCollection. Jag har tränat det på Bikramyoga Östermalm och är super nöjd med den upplevelsen.

Här kan du läsa mer om Bikramyogans fördelar.

megaformer-1

Reformer på Stockholm Pilates Center

Stockholm Pilates Center har jag tränat klassen Reformer, en pilatesklass med lugnt tempo och utmanande övningar för styrka och balans. Här kan du läsa mer om Reformer – något jag helt klart kommer boka in mig på igen.

barre-traning-11
Bild från ett annat träningstillfälle på Studio Levels, tagen av Katriina Mäkinen.

Studio Levels

Denna lilla träningsstudio gillar jag skarpt. De har ett utbud med bland annat pilates, barre och annan gruppträning. Senast jag var där tränade jag ett “Abs & Booty”-pass, kul och svettig cirkelträning under 45 minuter!

Träning på Extremfabriken

Extremfabriken

På Extremfabriken var jag senast förra veckan och övade mig i chins, repklättring, hinderbana och armgång. Träningscentret ligger lite utanför Stockholm och har Sveriges största hinderbana inomhus. Här kommer jag hänga en hel del i samband med att jag tränar inför Tough Viking. Läs mer om Extremfabriken här.

Barry's Bootcamp

Barry’s Bootcamp

Att lyckas boka in sig på ett pass på Barry’s Bootcamp via FitnessCollection är svårt då detta är en väldigt eftertraktad träningsstudio. Jag har lyckats med det en gång. Här kan du läsa mer om hur det är att träna på Barry’s. Så grymt rolig träning!

styrketräning på World Class Vasastan

Gymträning och gruppträning på World Class

Det är inte bara gruppträningspass som går att boka via FitnessCollection utan även egen gymträning. En gymkedja som finns med är World Class och där har jag bokat in mig många gånger, antingen för att träna själv i gymmet eller för att delta på träningspass som BodyBalance eller “Abs & Ass”.

Träning på Rosa Skrot

Tjejträning på Rosa Skrot

Tjejgymmet Rosa Skrot har jag också varit på och tränat i gymmet. Jag gillar ju att köra min egna träning och då är det perfekt att ha tillgång till ett så härligt och rosa gym som det är! Om du inte har koll på Rosa Skrot sedan tidigare kan du läsa mer om det här.

Som ni märker har jag testat på mycket av FitnessCollections utbud, men det finns fortfarande så mycket kvar att testa. Jag kommer garanterat fortsätta med detta medlemsskap ett bra tag till!

Sådant jag har kvar att testa:
  • Switch Gym – en ny träningsstudio som jag är nyfiken på.
  • Spa på Selma City Spa – Är ju egentligen märkligt att jag ännu inte har nyttjat möjligheten att gå på spa via medlemsskapet. Det får det bli ändring på!

Vill du läsa mer om träningsmedlemsskapet eller testa på det: klicka in här!

OBS! Detta är inget sponsrat inlägg utan jag skriver om en tjänst som jag betalar för själv och som jag vill tipsa om.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.