Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bananbröd – recept på ett saftigt och gott bröd

bananbröd recept

Med inspiration från Marias recept i kokboken Made by Marys Gröna frukost bakade jag ett bananbröd i söndags. Det blev så gott att jag sedan dess har ätit av det varje dag och har ändå inte tröttnat.

Det klassiska bananbrödet är söt och innehåller ofta socker eller sirap. Jag bakade min version helt utan det utan lät enbart bananerna ge sötman till brödet. Sötare än så skulle inte jag vilja ha mitt bananbröd. Här delar jag med mig av mitt saftiga och goda bananbröd!

Bananbröd recept

en limpa

  • 3 bananer + 1 banan till dekoration
  • 50 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 dl havregryn (gärna med extra fibrer)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en näve valnötter

Sätt ugnen på 150 grader.

Mosa de tre bananerna med en gaffel. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.

Blanda de torra ingredienserna utom valnötterna i en skål. Vänd ner de mosade bananerna, det smälta smöret och knäck ner äggen. Rör runt tills du har en jämn smet. Hacka nötterna och rör i.

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Häll i smeten. Skär en banan mitt itu på längden. Tryck ner bananhalvorna i smeten. Ställ in i mitten av ugnen och grädda brödet i ca 80 minuter.

Känn efter med en sticka innan du tar ut brödet. Den ska inte bli kladdig.

Låt brödet svalna. Skär sedan upp i skivor och njut!

Att äta det här brödet med ett gott pålägg är som att äta en söt och god efterrätt samtidigt som det är näringsrikt och mättande. Jag förstår inte varför jag inte har testat att baka det tidigare!

Det första jag gjorde när jag hade bakat det i söndags var att bre två skivor av brödet med jordnötssmör samt toppa med valnötter. Alltså, hur gott!!

Förutom att njuta bananbrödet med jordnötssmör har jag ätit det med smör, marmelad och ost samt färskost och grönsaker. Mums på alla sätt och vis!!

Du måste testa att baka detta sockerfria bananbröd. Så är det bara!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons