Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Utseendefixerad eller inte?

Karin-gravid-vecka-31-2

Detta inlägg är sponsrat av Åderbråcksklinikerna, men orden i inlägget är i vanlig ordning mina egna.

Vårt samhälle av idag är extremt utseendefixerat, skulle jag vilja påstå, och vi möts dagligen av perfekta kroppar och ansikten i våra sociala medier och i reklamen. Även om jag tror att de flesta av oss är med på att en perfekt yta inte nödvändigtvis behöver betyda lycka så kan det vara svårt att låta bli att inte dras in i den skönhetsjakt som trots allt florerar överallt.

Mitt trick för att inte låta mig bli alltför påverkad av den nästintill ouppnåeliga skönhet som pågår i våra flöden är att tänka att de bilder och filmer vi ser visar upp modeller som har detta som sitt arbete, som har fått professionell hjälp med både smink och hår och som i många fall även har opererat sig till det utseende de har idag. Och dessvärre är det ju så att det inte alls är säkert att dessa personer är lyckliga bara för att de är vackra enligt dagens ideal.

Jag är dock på inget sätt motståndare till att operera sig eller på andra sätt göra ingrepp på kroppen för att förbättra sitt utseende. Tvärtom. Jag tycker att det är väldigt mycket upp till var och en om man vill göra det eller inte. I samarbete med Åderbråcksklinikerna vill jag tipsa om de operationer man kan göra för att bli av med sina åderbråck eller ådernät. Visste ni att åderbråck drabbar både kvinnor och män, men i lite olika omfattning?

Om åderbråck

Ungefär 30% av oss kvinnor och 15% av männen drabbas av åderbråck någon gång i livet. För kvinnorna uppstår de ofta i samband med graviditet när kroppen är tyngre och den hormonella balansen är förändrad. Männens åderbråck utvecklas i regel lite senare i åren och hos patienter i de övre åldrarna är skillnaden mellan könen något mindre.

För vissa personer kan åderbråcken vara något man mår dåligt av och då finns det hjälp att få. På Åderbråcksklinikerna kan du boka en konsultation. Att välja att operera bort sina åderbråck är inget som helst konstigt, enligt mig. Snarare är det super att det finns denna hjälp att få.

Karin Axelsson gravid
Bilderna visar mig vid min andra graviditet.

Om jag hade fått mycket åderbråck i samband med att jag var gravid är det mycket möjligt att jag hade övervägt att ta denna typ av hjälp för att bli av med det. Säkert har jag alltså blivit påverkad av det perfekta skönhetsidealet som vi drabbas av varje dag i våra flöden, men i det här fallet tycker jag att det är helt okej.

Fakta hämtad från Aderbracksklinikerna.se

Detta inlägg är sponsrat av Åderbråcksklinikerna, men orden i inlägget är i vanlig ordning mina egna.

2 kommentarer

  1. Med erfarenhet från vad min svärmor brottas med från åderbråck anser jag att man bör göra nått åt det mer än bara utseendemässigt… Jag har tur o bara har ett rejält vid knävecket, inget som varken syns så mkt eller gör ont, (förutom när man får en innebandyboll på) Men hade jag haft problem hade jag tagit bort.

Lämna en kommentar

Annons
Annons