Det var minus 12 ute imorse när jag sprang en runda. Bitande kallt alltså, men ändå så skönt att komma ut. Tänk att jag aldrig ångrar en promenad, en löparrunda eller annan utomhusaktivitet. Det ger liksom alltid så mycket att få komma ut, få frisk luft och syre. Allra härligast är ju att få en dos dagsljus också, men det är inte ett måste. Det kan vara helt magiskt att vara ute en mörk morgon eller kväll också!

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Bilderna i detta inlägg är inte från morgonens löprunda. Så galen är jag inte att jag springer i kortärmat när det är minus 12. Istället hade jag underställ, överdragströja, ulltröja och löparjacka – det var lagom för att inte frysa.

Min utomhusutmaning

Ni kanske minns att jag hade ett enda nyårslöfte i år och att detta har med just utomhus att göra. Jag ska prioritera utomhushäng mer än innan och trots att jag aldrig ångrar en utomhusaktivitet är det fortsatt svårt för mig att lyckas prioritera det, i alla fall ibland. Nu när ljuset sakta återvänder och det framåt kommer bli varmare och varmare så kommer det bli enklare för mig att prioritera utehänget. Tills dess ser jag till att påminna mig själv om vikten av att komma ut, dvs hålla fast vid min utomhusutmaning – för jag vet att jag behöver det för att må bra!

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

I och med att jag har startat denna onsdag med kylig löpning i morgonljuset är jag fylld med massor av bra energi och jag längtar redan till nästa löppass utomhus.

Här kan du läsa mer om mitt nyårslöfte om du har missat det.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.