Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Godaste tipsen på våfflor och pannkakor

Våffelwraps med keso och hallon

Mina barn gillar den mesta typen av mat och de är duktiga på att smaka av all mat, i alla fall efter att jag och mannen har sagt åt dem några gånger att de måste smaka innan de bestämmer sig för om något är gott eller inte.

Trots att de nästintill är allätare så finns det några maträtter som står över allt annat på deras topplista. Våfflor och pannkakor är några av de rätterna så när jag imorse sade att jag kommer grädda pannkakor till middag ikväll blev det såklart överlyckliga.

Pannkakor kan vara bra mat, men det kan också vara ganska näringsfattig och relativt dålig mat. När man lagar pannkakorna från grunden, med bra råvaror som ägg, mjölk, mjöl och smör, samt har matiga tillbehör som keso eller kvarg och färska frukter eller bär bli pannkakorna (eller våfflorna) till en helt okej måltid rent näringsmässigt. Servera gärna med rivna morötter eller morotsstavar och du vet att du serverar bra mat till dina barn.

Min plan för ikväll är att steka både vanliga pannkakor och Coltingpannkakor (som jag gör av banan, ägg och jordnötssmör – klicka på länken för recept) och servera dessa med stekta äpplen i kanel samt keso och kvarg. Med dessa tillbehör behövs inga sockrade sylter eller annat onödigt med socker i. Så bra!Barnen älskar morotsstavar så det kommer jag också se till att göra.

Mina godaste tips på pannkakor och våfflor

Här kommer ett gäng tips på hur du kan variera dina pannkakor och våfflor. Håll till godo!

Mjuka våffelwraps

Om mindre än två veckor är det Våffeldagen. Om det är någon slags våffla jag tycker att du ska äta då så är det dessa ljuvliga, mjuka våffelwraps. Så magiskt goda!

Jag fyller dem helst med keso och hallon. Barnen älskar dem, kan jag meddela!

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Kärt barn har många namn. Det som jag brukar kalla för Coltingpannkaka kallar andra för bananpannkaka. Här ser ni en bananpannkaka toppad med blåbärskvarg (dvs naturell kvarg mixad med färska blåbär) samt granola. Så ljuvligt!

bananpannkaka-nutella-2

Bananplättar med nyttig nutella

När vi ändå är inne på ämnet bananpannkakor vill jag också tipsa om bananplättar med nutella. Gör dem enligt samma recept som bananpannkakan, men gör dem mindre till storleken. Servera med hemgjord nyttig nutella och hallon. Åh!

Bananplättar med äppelkompott

Bananplättar med äppelkompott

En annan magisk variant av bananplättar är den som jag serverar med egengjord äppelkompott. Svårt att välja vad som är godast här!

Pannkakstårta recept
Pannkakstårta recept

Pannkakstårta

Det går inte att skriva ett inlägg om pannkakor och våfflor och inte nämna min galet goda och fina pannkakstårta. Denna ljuvlighet gjorde jag i somras och trots att det är en tårta så innehåller den inget raffinerat socker alls. Mellan varje pannkaka ligger ett tunt lager av mosade, färska jordgubbar och vispad grädde. Behöver nog inte säga att denna variant av pannkaka var gudomligt god!

Just pannkakstårtan kanske inte hör till vardagsmat, men förutom den hoppas jag att ni har fått ett gäng tips på nyttiga, goda och smarta pannkakor och våfflor att göra, kanske till och med nu i veckan?!!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons