Den här lördagen började så bra! Förutom ett märkligt trotsutbrott från Storebror vid frukosten så hade vi en lugn och skön förmiddag hemma, jag och resten av familjen.

Termometern visade tio grader och jag hade sommardressen på. Barnen sprang ut och in medan jag och mannen fixade med det praktiska. Ena stunden hjälpte de mannen att byta till sommardäck och andra stunden hjälpte de mig att städa.

Lillasyster drog fram dammvippan och gick loss med den medan jag vek tvätt och Storebror dammsög sitt rum. När jag sedan fortsatte med dammsugaren var de båda ute och lekte med grannkompisar. En skön och fridfull lördag, med andra ord!

När det började dra ihop sig till lunchdags puttrade vi iväg med Mustangen till Bålsta för att äta lunch där. Barnen valde mat som de gillade och allt fortsatte att vara frid och fröjd. Mätta och glada gick vi ut för att barnen skulle få leka i en lekpark en stund. Men då, när ett annat barn satt på en låtsas-ko, som Lillasyster också ville sitta på, brast det för henne. Hon fick världens vredesutbrott och skrek samt sprang iväg från oss. Det var inte mycket mer att göra än att packa in alla i bilen igen och åka hem. Vi som egentligen hade tänkt fortsätta vår utflykt en stund till…

Så är livet med barn, en berg-och dalbana av känslor liksom. Vredesutbrottet för lilltjejen tog inte slut fast vi hade kommit hem och till slut var hon så trött så att hon somnade på hallmattan. Där sov hon sedan i nästan två timmar…

När hon vaknade var hon fortfarande arg, men hon lugnade sig ganska snabbt efter några kramar och en stund i knät. Tänk att en låtsas-ko kan ställa till med så mycket!

Trots att jag har varit förälder i över sju år nu kan jag inte riktigt vänja mig vid dessa vredesutbrott som ibland kommer från de små. Jag blir matt, trött och väldigt ledsen. Men jag vet ju att det går över och nu när det har det är hon världens goaste unge som plockar tussilago och säger tokiga och roliga saker.

För en stund sedan kom hon in med den minsta bukett av tussilago som man kan tänka sig. Den ska jag sätta i vatten och sedan fortsätta att njuta av lugnet här hemma och av familjen.

2 Comments

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.