Det känns som att de allra flesta av oss gillar tacos och att det är ett stående inslag på middagsbordet. Här kommer ett sätt att variera era tacosmiddagar på. Jag gjorde detta själv för någon helg sedan av de tacorester vi hade från dagen innan, nämligen Tacorullar – tortillas gratinerade i ugn.
Barnen fick vara testpanel för det var de och jag som åt denna måltid. Betyget blev alla tummar upp!
Du kan säkert lista ut hur jag gjorde mina tacorullar, men här kommer receptet ifall någon av er vill ha exakt guidning.
Tacorullar – recept
ca 6 portioner
- ca 600 gram köttfärs
- 1 gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- kryddor som chili, paprika, spiskummin, ingefära och svartpeppar
- Tortillabröd
- riven ost
- tomater
- gurka
- röd paprika
- majs
- bladspenat
- tacosås
- bulgur
- nachochips
Börja med att steka tacoköttfärsen genom att fräsa hackad gul lök, vitlök och köttfärs i en stekpanna med olja. Krydda ordentligt och smaka av.
Fyll tortillabröden med tacoköttfärs, rulla ihop och lägg dem i en ugnsfast form. Strö över riven ost. Om du vill kan du även finfördela nachochips och strö över rullarna också.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. När osten har fått fin färg är rullarna klara!
Medan tacorullarna står i ugnen kokar du bulgur samt finhackar grönsakerna. Lägg upp i små skålar och duka fram. Glöm inte att duka fram nachochips och tacosås också!
Ser det inte helt galet gott ut?!!
Barnen valde att kalla detta för ”lyxlunch” och jag är beredd att hålla med. Den är lyxig både för att den är god och har det lilla extra när det kommer till vardagsmat och den är lyxig för att den går snabbt och smidigt att laga. Jag gillar också att det är plockmat eftersom alla i familjen då kan fylla sin tallrik med det man gillar bäst.
Är du en sådan som brukar vilja äta tacos på fredagen? I sådant fall tycker jag du ska testa denna tacorätt imorgon!