Ända sedan värmen började komma i slutet av april har det varit så härligt att följa det som sker i trädgården. Jag går rundor varje dag och ser nya knoppar, blommor och blad. Den senaste veckan har jag njutit extra mycket av de fina kungsängsliljorna i vår rabatt och det vita körsbärsträdet som har blommat så vackert.

Det händer ibland att jag och mannen fantiserar om att flytta till ett hus någon annanstans, men vi ändrar oss alltid lika snabbt. Vi trivs så väldigt bra här i vårt lilla paradis. Och ju mer åren går desto vackrare blir vår trädgård. Här kommer några bilder på lite av det som är vackrast i vårt lilla paradis just nu.

Körsbärsträd i trädgården

Vårt lilla paradis

Vi har bott här i drygt åtta år nu. När vi flyttade in i det hus som var alldeles nybyggt fanns det ingen trädgård alls. På marken låg istället lera och sand. Jag kommer ihåg min känsla då. Hur segt jag tyckte det var att titta ut över en leråker och att det kändes så långt borta tills vi skulle ha en egen trädgård.

De första åren var det mycket jobb för oss för att få i ordning på vår tomt. Vi anlitade en trädgårdsskötare som dränerade tomten och förberedde med en grund för den altan som mannen sedan byggde. Vi odlade gräsfrön och anlade odlingar och rabatter samt planterade träd, buskar och blommor.

Under alla dessa år som vi har bott här har vi kontant fixat i vår trädgård och de senaste åren har det verkligen burit frukt. Nu börjar den se ut som den prunkande trädgård som vi vill ha.

Vi kommer aldrig flytta ifrån detta fina! I alla fall inte på väldigt många år.

Det lilla, vita körsbärsträdet är ett av två körsbärsträd som vi har. De brukar alltid blomma strax efter de rosa körsbärsträden i Kungsträdgården har blommat ut. Eftersom blommorna blommar bara någon vecka gäller det att passa på att njuta medan de varar.

Lagom tills dessa vita blommor har blommat ut brukar den fina prydnadsapeln som vi har borta vid badtunnan börja blomma. Dess rosa blommor är verkligen magiska och jag lovar att visa den när det är dags för blomning där igen!

Just nu blommar också de magiska kungsängsliljorna. Jag älskar verkligen dess rutmönster och varje år när de kommer upp vet jag att våren är kommen på allvar och det är så härligt!

Visst är de fina?!!

Vi har en och annan vit kungsängslilja också. Stolt och vacker står den där.

Så, där har vi en liten del av vårt fina paradis. Som jag njuter av att vandra runt i det!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.