Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Yoga under purpurapeln – om en magisk morgon i trädgården

Yoga under purpurapeln

Denna ljuva sommartid går så snabbt och det gäller verkligen att njuta medan det varar. Maj med dess vackra blommor i körsbärsträd och purpurapel har passerat och nu njuter vi av juni med allt vad det innebär.

I detta inlägg vill jag berätta om en alldeles särskilt magisk morgon jag hade i slutet av maj. Jag inledde då dagen med löpning för att sedan yoga en stund under vår vackra purpurapel i trädgården, som blommade då.

Ni ser att morgonen var alldeles ljuvlig med en strålande sommarsol, som sken över ängarna med utblommade maskrosor.

När jag kom tillbaka hem från min löptur gick jag mot den delen av trädgården där vi har badtunnan och där den rosa purpurapeln står.

Den blommar bara under någon vecka per år och när den gör det vill jag spendera varje vaken stund i den här hörnan. Att sitta på bänken vid badtunnan och bara titta på trädet är magiskt. Än mer magiskt är att rulla ut yogamattan och yoga under det.

Yoga under purpurapel

Jag hade sedan tidigare tagit fram den yogamatta som jag använder utomhus. Den stod nu ihoprullad vid en av tallarna och väntade på mig.

Men innan jag började yoga var jag tvungen att bara titta och njuta på de rosa blommorna för en stund.

Det var så fint när morgonsolen trängde in genom trädkronorna i skogen och lade sig med ett mjukt sken över purpurapeln.

På marken låg redan några av se rosa blad som hade fallit ner.

Jag hämtade yogamattan och rullade ut den under purpurapeln.

Och så yogade jag!

Det blev mjuka, sköna rörelser där jag fick sträcka ut efter löpturen. Jag fokuserad inåt och laddade med positiv energi inför dagen. Det var fredag och vi skulle ha konferens med jobbet samt åka till Sarajevo framåt eftermiddagen. Här kan du läsa mer om den mentala avkoppling vi fick när vi befann oss på en camp och paddlade forsränning dagen efter. Och mer om den härliga resan kommer att komma här framöver.

Jag fick mig i varje fall en välbehövlig och fin stund under purpurapeln. Så tacksam för det!

Sedan den här fredagen för tre veckor sedan har det hänt mycket i trädgården. Purpurapeln har blommat ut och istället njuter vi av bland annat spireahäcken, liljekonvaljer, syréner och dahlior. Medan jag går runt i vår trädgård och njuter av allt det fina tänker jag på Terese och hennes familj. #fuckcancer som nu tar hennes liv då hon har bestämt sig för att sövas ner under sina sista dagar i livet. Det är så fruktansvärt sorgligt och jag är så arg på denna sjukdom. Det är inte okej att dö så ung och med så små barn! Alla ni som är friska: Passa på och njut av livet och av den tid vi har just nu. Fullt ut och hela tiden!

2 kommentarer

  1. Det är så jävla hemskt o orättvist.. har bara följt Terese kamp i ett par veckor o det hon o hennes familj fått gå igenom sista halvåret är för mkt o för orättvist.. jävlar rent ut sagt vad jag ska springa…

    Vi körde backintervaller med vår 9 årige son idag, på hans villkor, en ljuvlig halvtimme tillsammans.

    Kram.

Lämna en kommentar

Annons
Annons