Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chocolate Chip Cookies – recept

Det finns kakor och så finns det kakor. Dessa Chocolate Chip Cookies återkommer jag ofta till. De är sega och knapriga på samma gång och de har en ljuvlig smak av både nötter och choklad. Så goda!

Förra helgen bakade jag en laddning med Chocolate Chip Cookies, både en variant med choklad och nötter och en variant med bara hasselnötter.

Här får du receptet!

Chocolate Chip Cookies – ljuvligt gott recept

  • 125 gram mjukt smör
  • 1 dl råsocker/muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 50 gram hasselnötter
  • 50 gram mörk choklad
  • 50 gram ljus choklad

Gör så här:

Börja med att rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Håll hög värme, men håll koll hela tiden. Det går snabbt när nötterna blir rostade!

Låt nötterna svalna något och skrubba sedan bort skalet med hjälp av hushållspapper.

Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Hacka chokladen och nötterna grovt och blanda i degen.

Forma degen till en rulle, cirka 5 cm i diameter, och rulla in den i plastfolie. Frys den i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Att fylla en fin burk med dessa goda kakor är ljuvligt. Så gott och fint att plocka fram när det är dags för fika.

Det är fantastiskt gott att äta dessa kakor som de är, gärna med ett glas kall mjölk till. Men det är också ljuvligt gott att göra Chocolate Chip Cookie Woopies av dem – kolla in receptet på kakorna med choklad- och jordnötscréme emellan via länken! Eller så gör du som vi gjorde igår: Brer vaniljglass mellan två kakor och äter dem som glasskaka. Mums! Lovar att berätta mer om det inom kort.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons