Hoppas att ni har en fin nyårsdag och inleder året på bästa sätt?!! Vi har en lugn dag här hemma och tar igen oss från gårdagens festligheter samtidigt som regnet öser ner utanför. Inte så vintrigt direkt, men jag känner mig ändå tacksam över att ha fått fira in det nya året med familjen och fina vänner. Imorgon kommer ett inlägg om vår nyårsafton, men nu till något annat.

Några dagar efter jul tipsade jag om en grönkålssoppa som jag gjorde av rester från julbordet. Här kommer nu receptet på en riktigt god grönkålssoppa, som passar utmärkt att inleda det nya året med. Den är smakrik och fullproppad med bra näring!

Grönkålssoppa recept

ca 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 400 gram eller 8 dl hackad grönkål
  • 1-2 dl grädde
  • salt & peppar
  • parmesanost

Grönkålssoppa

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökarna i smöret i en kastrull utan att det tar färg. Strö över mjölet.
Tillsätt vin och vatten, lite i taget, under omrörning. Smula ner buljongtärningen och häll ner grönkålen. Koka upp och låt småkoka ca fem minuter utan lock.

Mixa soppan slät med stavmixer. Krydda med salt och peppar samt häll i grädde. Smaka av och servera så snart som möjligt.

Häll upp i djupa tallrikar och strö riven parmesan över soppan. Toppa gärna också med några kvistar grönkål.

Grönkålssoppa

Denna grönkålssoppa smakar väldigt bra tillsammans med knäckebröd, med smör och ost eller med räkröra och kalllrökt lax. Mums alltså!

Receptinspiration från ICA

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.