Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Zucchinibiffar från trädgården – mitt recept

Zucchinibiffar från trädgården - mitt recept

När jag scrollade mitt Instagram nyligen hittade jag ett recept på zucchinibiffar och blev genast sugen på att testa. Turligt nog hade jag två zucchini i kylskåpet och tillsammans med en del från trädgården kunde jag svänga ihop dessa biffar till lunch. Barnen var tyvärr inte överförtjusta, men mannen och jag tyckte att de var goda. Här får du receptet på mina zucchinibiffar!

Zucchinibiffar från trädgården - mitt recept

Zucchinibiffar från trädgården - mitt recept

Zucchinibiffar recept

ca 6 portioner

  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 zucchini
  • ett gäng morötter (jag drog upp några ur vårt morotsland)
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl riven lagrad ost (jag tog prästost)
  • färska örter (jag tog persilja och basilika från vår kryddodling)
  • salt & peppar
  • olivolja eller rapsolja till stekningen

Rör ihop ägg och vetemjöl i en stor bunke och ställ åt sidan. Riv zucchini och morot och låt rinna av i ett durkslag. Hacka löken och riv osten. Tillsätt det samt zucchini och morot i äggblandningen. Rör ihop till en kladdig smet.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek sedan jämnstora biffar, ca 2 minuter på varje sida. Det blir ca 10-12 biffar av denna smet.

Zucchinibiffar från trädgården - mitt recept

Lägg upp zucchinibiffarna på ett fint fat och servera dem till det du är sugen på. Vi åt dessa biffar tillsammans med kyckling, men det går också bra att äta helt vegetariskt och då servera dem till exempelvis klyftpotatis, fetaost och en god sallad.

Zucchinibiffar från trädgården - mitt recept

Zucchinibiffar från trädgården - mitt recept

Det är härligt att det går att göra så goda vegetariska alternativ till biffar av kött, tycker jag. Testa gärna att göra dessa och berätta vad du tyckte!

Receptinspirationen hämtade jag från Mymowo’s Instagram-konto.

Lämna en kommentar

Annons
Annons